“In elk huis waar een vrouw woont, zou een stoombox moeten staan. Want een stoombox kan ELK vrouwenprobleem op een natuurlijke manier behandelen!” @Steamychick 

Ken je het gevoel dat je door iets gefascineerd bent, maar dat je niet precies weet waarom? En dat het dan steeds weer op je pad komt? Dat had ik met Yoni Steaming. 

Via social media en mijn mailbox kwam ik het steeds -ongevraagd- tegen, alsof het me riep. 

Dus ben ik het uiteindelijk gewoon gaan proberen: eerst een beetje googelen op het hoe en wat en daar zat ik vervolgens met mijn pannetje hete stoom in de wc, deken omgeslagen, muziekje aan.. 

Het eerste contact van mijn intieme lichaamsdelen met de warme, helende stoom was zalig! Het was alsof ik thuiskwam bij mezelf. En ik vroeg me af: “Waarom heeft niemand me ooit verteld hoe fijn dit is?” 

Nu wist ik waarom het onderwerp Yoni Steam me zo fascineerde. Het was mijn innerlijke roep om oude wijsheden in mezelf wakker te maken voor het verzorgen van mijn lichaam. 

Ik heb jarenlang geworsteld met pijnlijke menstruaties en hormoongerelateerde migraine. Behandelingen in de reguliere geneeskunde losten niets op, het ging eerlijk gezegd steeds slechter. 

Mijn zoektocht naar heling heeft me bij zachtere en vrouwelijker manieren gebracht om mezelf en mijn vrouwenlichaam te geven waar het om vraagt. En Yoni Steaming is daar één van. 

Vaginaal stomen is van alle tijden, plaatsen en culturen. Het is een oer-vrouwenwijsheid die diep in iedere vrouw verankerd ligt. Het is een prachtige, krachtige én basale manier om het natuurlijke contact met je vrouwelijke essentie wakker te maken en te verdiepen. Yoni Steaming is voor mij als een wonderbaarlijk, fascinerend reis naar de oorsprong van mijn vrouwelijkheid. 

Mijn opleiding tot Vaginal Steam Facilitator heb ik gevolgd aan het Peristeam Hydrotherapy Institute (www.steamychick.com). Keli Garza (de founder van dit instituut) heeft honderden vrouwen ‘behandeld’ met behulp van Yoni Steam en kruidengeneeskunde. Haar statement is dat elke vrouw een stoombox in huis zou moeten hebben voor haar natuurlijke zelf-zorg en ik ben het volledig met haar eens! 

Maar is Yoni Steaming iets om zelf mee aan de slag te gaan en uit te proberen?

Vaginaal stomen is een oeroude self-care en healing-methode uit de tijd dat wij vrouwen nog volledig synchroon leefden met Moeder Aarde en haar wijsheid als het ware in- en uit ademden. We gingen met onze (groot)moeders op pad en leerden van jongs af aan welke kruiden waarvoor geschikt waren, wat onze lichamen in elke fase van onze cyclus en ons leven nodig hadden en hoe we die natuurlijke geneesmiddelen konden bereiden. 

Deze kennis zat in ons bloed! En ik geloof dat dat nog steeds zo is – alleen is er in die tussentijd in de geschiedenis heel veel gebeurd waardoor deze oervrouwenwijsheid is onderdrukt en in de vergetelheid is geraakt. 

En zo kon het gebeuren dat ik op een goede dag ging googelen op ‘DIY-Yoni Steam’, kruiden bestelde via het internet en met een stappenplan van hoe en wat mijn kruiden klaarmaakte en ging Yoni Steamen.  

Hoewel de ervaring op zichzelf heerlijk was, waren de gevolgen dat niet direct. Ik stoomde te heet, te lang en met de verkeerde kruiden. Hierdoor werd mijn menstruatiecyclus korter dan de bedoeling was en ook vlamde er een sluimerende infectie op. Ai….  

Vandaar dat ik de opleiding voor Vaginal Steam Facilitator ben gaan volgen en nu de vervolgopleiding  voor Peristeam HydroTherapist doe, zodat ik het Vaginaal Stomen ECHT als helingsmethode voor mezelf – en daarmee voor de vrouwen op mijn pad – zou kunnen gaan gebruiken. 

Dr. Laurena White (een super inspirerende gynaecologe en acupuncturiste in Amerika met een eigen Healingcentrum, zoals ik die ook voor me zie in mijn dromen) zegt over Yoni Steaming: 

“Vaginaal stomen is een oude healingsmethode die je zeker op jezelf toe kunt passen, maar dat is niet een goed idee. Je gaat toch ook geen moderne geneeswijze op jezelf toepassen waarvan je niet weet hoe het precies werkt? Laat iemand die hierin getraind is voor jou ‘zorgen’ en je vertellen wat in jouw situatie de juiste kruiden en de juiste behandeling is! Hiermee voorkom je een averechts effect én kun je optimaal genieten van de voordelen van het stomen.” 

Ik deel met ALLE liefde van de wereld de kennis die ik inmiddels heb opgedaan over het Yoni Steamen en ook alles wat ik in de toekomst nog ga leren hierover. 

Het is mijn missie om vrouwen te bekrachtigen in hun zelfhelend vermogen en hun scheppende kracht door middel van oerspronkelijke vrouwengeneeswijzen. 

Dus ik wil jou helpen her-inneren wat je diep van binnen al weet – omdat het in je bloed zit, dat geloof ik heilig! Anders had ik nooit die roep van mijn innerlijk gehoord. Anders had jij nu geen interesse gehad in het vaginaal stomen. Toch?! 

Ik ben daarom een E-magazine aan het schrijven over Yoni Steam.
En ja, ik ga hierin ook een DIY-Yoni steam beschrijven die je veilig kunt doen als je toch voor jezelf aan de slag wilt gaan. Ik heb liever dat je het dan op een veilige manier doet in plaats van, net als ik, allerlei informatie van het internet te verzamelen en daarmee te gaan experimenteren. 

Als je niet wilt wachten op mijn E-magazine maar NU meer wilt weten…

Stuur me een mailtje met jouw vragen over wat Yoni Steaming in jouw persoonlijke situatie zou kunnen betekenen. Persoonlijk contact met jou is voor mij een eer omdat we daarmee samen invulling kunnen geven aan de missie om onze oervrouwenwijsheid weer terug te winnen! 

 *Zoals je misschien wel weet, ben ik een onderzoek gestart naar de roots van het Yoni Steamen in Nederland – en België doet inmiddels ook mee 😊.
Via deze link  kun je een vragenlijstje invullen waarmee je mij helpt om de basis van het Vaginaal Stomen weer op te graven en daar maak je mij echt super blij mee!

Dus:

Graag tot blogs, bels of mails!!

XXX Tineke