Het verhaal van de Oermedicijnvrouw is mijn verhaal.

“Ik gun iedere vrouw dat ze zichzelf en haar essentie zo mag leren omarmen als ik dankzij de oermedicijnen geleerd heb!”

Neem contact met mij op

Hi, ik ben Tineke

Het is mijn missie als Oermedicijnvrouw om onze vrouwenerfenis weer in ere te herstellen en daarmee de regie over gezondheid en geluk weer in de handen van vrouwen te leggen. Want wij, vrouwen, zijn van oorsprong de verzorgsters van onze gezondheid, de voedsters van het leven en de hoedsters van de tijd.

Ons bloed is altijd als heilig beschouwd en onze cyclus onze kracht – het is onze verbinding met Moeder Aarde, de cyclus van de Maan en de flow van het Universum. Onze baarmoeders zijn een afspiegeling van de Kosmische baarmoeder waaruit alle leven is ontstaan. Onze baarmoederenergie is vol scheppingskracht.

Ik ben ervan overtuigd dat het hoog tijd is dat wij onze cyclische aard weer als onze kracht gaan zien. Het is tijd om uit ons hoofd te komen en de wijsheid van onze vrouwenlichaam weer te gaan volgen. Het her-inneren van onze natuurlijke kracht brengt heling voor onszelf, onze familie en deze wereld!

Ik weet uit ervaring hoe het is om afgesneden te zijn van je vrouwelijke essentie: chronisch moe, wekelijkse migraines, depressie, hevige menstruatiepijnen en traumatische bevallingen hebben jarenlang mijn leven gestempeld. De moderne geneeskunde kon mij niet helpen. Mijn klachten verergerden alleen maar. Op het dieptepunt ben ik me gaan verbinden met die zachte fluistering van mijn hart en baarmoeder.

Ik vond de weg terug naar de oermedicijnen die vrouwen eeuwenlang hebben gebruikt: de zachte kracht van leven gevende voeding, warme stoom, geneeskrachtige kruiden, mijn creativiteit, dans en muziek gaven mij de regie terug over mijn gezondheid en geluk.
Nu sta ik in mijn kracht, leef ik mijn missie en omarm ik mijn cyclische aard en spiritualiteit in diepe verbinding met mijn essentie als vrouw.

Uit ervaring met alle vrouwen die ik ontmoet in mijn praktijk, weet ik dat in elke vrouw deze universele vrouwen-oerwijsheid ligt te wachten om wakker gemaakt te worden.

Soms hoor je haar stem via een zachte fluistering, soms roept ze via pijnlijke symptomen. Het is tijd! Volg je hart en maak de beweging naar binnen.
Gelukkig zijn is je geboorterecht, gezond zijn ook!

Of het nu gaat om de verbinding met je essentie, je (eerste) menstruatie, ziekten of klachten van je vrouwelijke organen, je vruchtbaarheid en kinderwens, een natuurlijke zwangerschap en bevalling, een heilige kraamtijd, je moederschap en/of partnerschap, de overgang of je wijsheidsjaren… diep in jou liggen de antwoorden op jouw vragen!

Als Oermedicijnvrouw ga ik met liefde een stukje met je mee op jouw pad in de magische cyclus van het vrouwzijn. Om jou (weer) te laten ervaren dat jij de regie hebt en dat jij op natuurlijke wijze kunt bouwen aan je gezondheid en levensgeluk.

Weet je van harte welkom!

 

Opleiding & ervaring

Awaken your Rhythm (Christine Stevens)

The Advanced Healing Flute (Christine Stevens)
The Healing Flute (Christine Stevens)

Co-Creative Partnership with Nature (Pam Montgomery)

Cosmic Herbalism (Adriana Ayales)

Herbal Medicine for Women (Dr. Aviva Romm)

28 Days Gut Reset (Dr. Aviva Romm)

Peristeam Hydrotherapist/ Yoni Steam Therapeut (Peristeam Hydrotherapy Institute)

Womb Science Immersion (Wombenwellness)

Belly Dance Course (Leilah Bellydancer)

Alchemy of Perimenopase (The Way of Yin)
Jade Gate Health (The Way of Yin)
Holistic Breath Health (The Way of Yin)
Embodied Menstruation (The Way of Yin)

Kruiden voor, tijdens en na de zwangerschap (Liza’s Kruiden)

Vaginal Steam Facilitator Certification (Steamy Chick)

Dancing for Birth™ Certification Training (Dancing for Birth™)

Birth Art Course (Birthing from Within)

Je behoefte in kaart (Geboorte in kaart)
Je geboorte in kaart (Geboorte in kaart)

Holistic Birth & Women Counseling (Love for Birth)

Kunstzinnig dynamisch coachen van kinderen, jongeren en hun ouders (De Kleine Tiki)
Kunstzinnig Dynamisch Coach (De Kleine Tiki)

Sinds 2016 eigen praktijk als holistisch coach

Wat vrouwen zeggen over mij:

“Mensen komen denk ik graag naar Tineke toe omdat ze veel warmte en liefde geeft. Ze kijkt naar mensen zonder te oordelen en ze kan geven zonder zichzelf daarin te verliezen.”

-Petra-

“Tineke is superlief, geeft je een heel welkom gevoel en luistert met aandacht. Ze straalt rust, vertrouwen en professionaliteit uit. Bij haar mag je helemaal jezelf zijn.”

-Monique-

Als Oermedicijnvrouw

(Holistisch Vrouwencoach ~ Yoni Steam Therapeut ~ Herbalist)

werk ik op oerspronkelijke en natuurlijke wijze met meisjes en vrouwen die rondom de volgende thema’s een vorm van begeleiding wensen:

♥ Heling van je eigen geboorteverhaal
♥ Seksualiteit en verbinding met je vrouwenlichaam
♥ Het vergroten van je gezondheid en welzijn en het behandelen van klachten als PMS, Endometriose, PCOS, vleesbomen en cystes, verzakkingen, urineweginfecties, menstruatieproblemen, overgangsklachten, HPV, infecties etc.
♥ Een (onvervulde) kinderwens
♥ Voorbereiding op een zwangerschap
♥ De zwangerschap en voorbereiding op de geboorte
♥ De geboorte en de post-partumperiode
♥ Klachten tijdens de zwangerschap en na de geboorte
♥ Geboortetrauma, rouw en verlies
♥ Verbinding met het moederschap
♥ Ontwikkeling  van je eigen groei en bloei als vrouw
Een natuurlijke overgang
Viering van je vrouwelijkheid tot ver na de overgang