In dit blog neem ik je graag mee in de wonderlijke helende kracht van de Natuur.
En jouw verbinding daarmee als vrouw. 

Want vrouwen zijn van oudsher diep verbonden met de natuur. Onze voormoeders wisten hoe ze konden communiceren met de planten en de bomen. En zij wisten hoe ze de genezende gaven van de natuur in konden zetten voor heling en herstel van lichaam, geest en ziel. Die wijsheid zit ook in jou! Het zit in al je cellen. En in je bloed!

En hoewel wij, moderne vrouwen, veelal geleerd hebben ons aan te passen aan een wereld en zorg voor onze gezondheid vanuit meer mechanische en chemische principes, wordt de roep om terug te keren naar onze oorsprong, naar onze natuur, steeds groter.  

Er is één hele eenvoudige manier om zelf te ervaren hoe krachtig onze natuur is! En dat is met behulp van yoni steam ofwel vaginaal stomen.  
En als je nou denkt, brr dat is niks voor mij… lees dan vooral even verder.
En lees zeker ook verder als je voelt dat er iets resoneert binnen-in jou! 

 

Reden 1: Jouw ware vrouwelijke natuur is zacht en vol liefde. 

Hoe was jouw eerste ervaring of kennismaking met je vrouwelijke organen? Zacht en liefdevol? Of was het pijnlijk, een beetje gênant of zelfs schaamtevol?
Wist jij dat die herinneringen in je bekkengebied opgeslagen liggen en tot op vandaag mede bepalen hoe jij je vrouwelijkheid beleeft en hoe je vrouwelijke organen functioneren?
Ze bepalen mede hoe gevoelig je bent voor menstruatieklachten, vruchtbaarheidissues, aandoeningen aan je vrouwelijke organen en hoe je door de overgang gaat. 

Met behulp van yoni steam kan je zelf (misschien voor het eerst) op een zachte en liefdevolle wijze, van binnen-uit, contact maken met je vrouwelijke organen en ervaren wat jouw ware natuur is – zacht en vol liefde! 

 

Reden 2: Teveel meisjes en vrouwen gaan elke dag (onbewust) gebukt onder de gevolgen van seksueel geweld, misbruik of intimidatie. 

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft 46% van de jonge vrouwen tussen de 16 en 18 jaar en 52% tussen 18 en 24 jaar te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag.
In werkelijkheid liggen de percentages waarschijnlijk veel hoger, want hoeveel vrouwen zijn er niet die bijvoorbeeld rondom de bevalling ervaren dat er ongewild over hun grenzen is gegaan? (Ik ben daar in elk geval één van en vanuit mijn praktijkervaring ik weet dat ik bij lange na niet de enige ben.)
De ervaringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag liggen in je baarmoedergebied opgeslagen. Het zijn bevroren herinneringen die een trigger vormen voor het alert houden van je innerlijke alarmsysteem. Je vecht/vluchtreactie staat continu op scherp waardoor je veel gevoeliger bent voor stress en daarmee vatbaarder voor fysieke en emotionele klachten. 

Met behulp van yoni steam stoom je deze bevroren herinneringen zachtjes los, waardoor je ze uit je systeem verwijdert. Hiermee breng je je innerlijke alarmsysteem tot rust en komen je lichaam én geest in een staat van ontspanning en herstel.
In mijn praktijk begeleid ik ook vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt in hun verleden. Zij beschrijven dat ze veel therapieën hebben gehad die hen geholpen helpen hun leven weer op te bouwen, maar dat yoni steam hen helpt om écht te landen in hun lichaam en thuis te komen bij zichzelf.  

 

Reden 3: Het is tijd dat vrouwen hun natuurlijke ritmes weer gaan volgen om hun vrouwelijke kracht werkelijk te kunnen leven! 

Wat is dat eigenlijk, je vrouwelijke kracht? De vrouwelijke kracht is de essentie van het leven zelf: de cirkelbeweging van verwachting, geboorte, groei, bloei, loslaten, dood en wedergeboorte. Van nature ‘zijn vrouwen hier goed’ in omdat we dit maandelijks in ons lichaam ervaren.
En dit botst met onze maatschappij waarin de 24-uurs-productie zo lang de heersende norm is geweest. Meisjes en vrouwen gaan (uiteindelijk) pijn en klachten ervaren als ze niet mee kunnen stromen met hun natuurlijke ritmes, die de ritmes van de natuur en de kosmos weerspiegelen.
Maar als we onze natuurlijke ritmes weer leven, als we zowel de groei en de bloei als het afsterven en de dood in ons leven weer kunnen omarmen, als we activiteit afwisselen met rust, als we echt van onszelf en ons lichaam gaan houden en als we ons verbinden met het diepe weten dat uit het donker altijd het licht geboren wordt, dan ervaar je de magie van je vrouwelijke kracht!  

Yoni steam helpt je om echt te ‘landen’ in je lichaam, in het centrum van je vrouwelijke kracht. Op een heel zachte, natuurlijke wijze. Waarop je lichaam direct reageert met een diepe zucht van onstpanning! En je mind die zegt: “Waarom heeft niemand me vertelt dat dit zo fijn is, had ik dit maar eerder geweten…”.  

 

Dit zijn nog maar 3 redenen waarom ik elke vrouw gun dat ze de helende kracht van yoni steam minstens 1x in haar leven ervaart.  En ik kan nog veel meer redenen bedenken… (daarover in volgende blogs en mijn toekomstige podcast meer!!). 

Ik gun elke vrouw het contact met en ervaren van haar ware essentie. En daarom heb ik een Mini-Magazine geschreven over de kracht van de vrouwelijke natuur! Vaginaal stomen, oftewel yoni steam, brengt je op heel warme wijze in contact met de helende en magische kracht van jouw Natuur. Wil je dat ervaren?

Download dan nu mijn GRATIS mini-magazine “Natuurlijk geluk voor jou” en kom thuis bij jezelf! 

Met liefde voor jou, 

Tineke
Oermedicijnvrouw